Yoshimitsu

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Produktow na stronie
  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    46.51  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 15,5cm

    46.51  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 4,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 12 cm

    37.16  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,6 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 50 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top