Tomoko

    Produktow na stronie
    • Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

      30.07  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno naturalne
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 32 cm
      Długość ostrza – 20,5 cm
      Szerokość klingi – 3,2 cm
      Grubość klingi – ok. 2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 90 g

    • Satake Tomoko 420J2 Nóż szefa kuchni Air Holes 18cm

      27.74  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Tomoko Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

      Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno naturalne
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,7 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,3 cm
      Grubość klingi – ok. 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 105 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top