Sword Smith

    Produktow na stronie
    • Satake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15cm

      27.74  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż Mini Santoku 15 cm

      Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 27,3 cm
      Długość ostrza – 15 cm
      Szerokość klingi – 3,5 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 89 g

    • Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

      32.40  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 33,5 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 2,9 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 110 g

    • Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

      32.40  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż Deba 16 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 28,3 cm
      Długość ostrza – 16 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 2,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 150 g

    • Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm

      34.73  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż Szefa kuchni 18 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 30,3 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 3,8 cm
      Grubość klingi – 1,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 103 g

    • Satake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm

      32.40  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż Santoku 17 cm

      Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 29,0 cm
      Długość ostrza – 17 cm
      Szerokość klingi – 4,2 cm
      Grubość klingi – 1,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 103 g

    • Satake Sword Smith Nóż uniwersalny 12cm

      25.41  Dodaj do koszykaQuick View

      Sword Smith Satake Nóż uniwersalny 12 cm

      Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 24,5 cm
      Długość ostrza – 12 cm
      Szerokość klingi – 3,5 cm
      Grubość klingi – 1,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symrtyczny
      Waga – ok. 54 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top