Sashimi & Deba
Wyświetlanie wszystkich wyników: 6
Satake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
37.19 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 102 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
46.55 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 27cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,7 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
32.51 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 80 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm
46.55 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 200 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
37.19 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm
30.17 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 115 g