Saku PP
Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm
27.74 € Dodaj do koszykaQuick ViewSatake Saku Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,1 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 104 gSatake Saku Nóż Deba 16 cm
27.74 € Dodaj do koszykaQuick ViewSatake Saku Nóż Deba 16 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,1 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 124 gSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
30.07 € Dodaj do koszykaQuick ViewSatake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
20.75 € Dodaj do koszykaQuick ViewSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,4 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 49 g