Saku PP

    Produktow na stronie
    • Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

      27.74  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

      Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 33,1 cm
      Długość ostrza – 20 cm
      Szerokość klingi – 2,7 cm
      Grubość klingi – 1,3 mm
      Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
      Waga – ok. 104 g

    • Satake Saku Nóż Deba 16 cm

      27.74  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Saku Nóż Deba 16 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 29,1 cm
      Długość ostrza – 16 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 1,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 124 g

    • Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

      30.07  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

      Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,1 cm
      Grubość klingi – 1,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 103 g

    • Satake Saku Nóż uniwersalny 12 cm

      20.75  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Saku Nóż uniwersalny 12 cm

      Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
      Rękojeść – polipropylen
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 23,4 cm
      Długość ostrza – 12 cm
      Szerokość klingi – 2,7 cm
      Grubość klingi – 1,1 mm
      Sposób ostrzenia – dwustronny
      Waga – ok. 49 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top