Nashiji Black Pakka

    Produktow na stronie
    • Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm

      58.04  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 28,1 cm
      Długość ostrza – 15,5 cm
      Szerokość klingi – 5 cm
      Grubość klingi – ok. 3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 160 g

    • Satake Nashiji Black Pakka Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

      55.71  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 20,5 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 32 cm
      Długość ostrza – 20,5 cm
      Szerokość klingi – 3 cm
      Grubość klingi – ok. 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
      Waga – ok. 95 g

    • Satake Nashiji Black Pakka Nóż uniwersalny 12cm

      44.06  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm

      Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 22,6 cm
      Długość ostrza – 12 cm
      Szerokość klingi – 2,7 cm
      Grubość klingi – ok. 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 45 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top