Sakai Takayuki

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Wyświetlanie 21–23 z 23 wyników

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

23 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top