Sakai Takayuki
Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.
Wyświetlanie 21–27 z 27 wyników
Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Kengata 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
173.10 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż typu Petty łączy w sobie funkcję noża uniwersalnego i noża do obierania, dzięki czemu znajduje wiele zastosowań w codziennej pracy. Ponieważ posiada stosunkowo szeroką klingę, świetnie się sprawdza przy wykonywaniu takich zadań, jak krojenie warzyw i serów, siekanie ziół czy usuwanie gniazd z owoców. Ostro zakończony nóż uniwersalny, którym można pracować nad deską, jest idealnym uzupełnieniem pełnowymiarowego noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 28,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 86 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm
269.14 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 194 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm
231.66 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm
222.30 € Dodaj do koszykaSakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 g