Takeshi Saji

Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

Produktow na stronie
  • Drewno żelazne + Aogami#2

    Drewno żelazne + Aogami#21 Product

  • Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    2,075.18  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Chiński nóż do siekania 22 x 11 cm R-2

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R-2
    Rękojeść – biała kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,4 cm
    Długość ostrza – 22,0 cm
    Szerokość klingi – 11 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 679 g

  • Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm

    606.07  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Jeleni róg Ręcznie kuty nóż Szefa 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 215 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm VG-10

    442.83  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 18 cm VG-10

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 mm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Waga – ok. 220 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 18cm R-2

    652.71  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 18 cm R-2

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze noża szefa kuchni pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Waga – ok. 220 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 24cm R-2

    932.54  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 24 cm R-2

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,8 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Waga – ok. 281 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

    463.82  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 21cm VG-10

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 225 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm VG-10

    463.82  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm VG-10

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Główną cechą noży Santoku jest obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy w kuchni, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – ok. 2.1 mm
    Waga – ok. 220 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm R-2

    769.30  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Szefa 21 cm R-2

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni we wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Długość ostrza pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 220 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

    652.71  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm R-2

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,1 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 205 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

    501.13  Dodaj do koszyka

    Japoński Nóż kuchenny szefa kuchni Takeshi Saji IW 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Takeshi Saji IW Nóż Santoku 18cm VG-10

    463.82  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Nóż kuchenny Santoku 18cm VG-10

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2.5 mm
    Waga – ok. 220 g

Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

11 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top