Drewno żelazne + Aogami#2

    Produktow na stronie
    • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

      463.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

      Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
      Rękojeść – drewno żelazne
      Twardość – 62 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 25,0 cm
      Długość ostrza – 13,0 cm
      Szerokość klingi – 3,3 cm
      Grubość klingi – 2,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 139 g

    • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

      605.83  Dodaj do koszykaQuick View

      Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

      Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
      Rękojeść – drewno żelazne
      Twardość – 62 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 2,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 232 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Scroll to Top