Takeshi Saji

Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.


Wyświetlanie wszystkich wyników: 12

Produktow na stronie
  • Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

    374.55  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,88 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 132 g

  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    465.91  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

    465.91  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17 cm VG-10

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Waga – ok. 214 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10

    325.36  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż do obierania 9 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 20,0 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Waga – ok. 97 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10

    327.70  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 25, cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Waga – ok. 133 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10

    479.96  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Waga – ok. 214 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10

    358.16  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm VG-10

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Może być używany jako miniaturowa wersja noża szefa kuchni, kiedy pełnowymiarowe narzędzie okazuje się niepraktyczne. Idealny wybór dla osób, które nie przepadają za dużymi nożami.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Waga – ok. 133

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż do obierania 9cm R-2

    515.10  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny do obierania 9 cm R-2

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 20,0 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 2,0 cm
    Waga – ok. 97 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2

    538.52  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm R-2

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Waga – ok. 133 g

  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2

    655.64  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17 cm R-2

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 214 g

  • Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

    351.13  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 150 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

    374.55  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 125 g

Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

12 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top