Drewno żelazne + Aogami#2

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Produktow na stronie
  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    464.83  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

    607.38  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 232 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia

    Scroll to Top