Hand Made

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Produktow na stronie
  • Takeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    698.53  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 21 warstwowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 +/- 1 HRC 
    Długość całkowita – 38,0 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 2,81 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 271 g

  • Takeshi Saji SRS-13 Micarta Chinski nóż do siekania 22cm

    792.01  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Micarta Chinski nóż do siekania 22cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń SRS-13 okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 22,0 cm
    Szerokość klingi – 11,4 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 547 g

  • Takeshi Saji Blue Steel Nóż Santoku ręcznie kuty 18 cm

    537.28  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji Blue Steel Nóż kuchenny Santoku ręcznie kuty 18 cm

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – czarno-szara micarta
    Twardość – 61 +/- 1 HRC 
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 227 g

  • Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

    560.65  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,7 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 279 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

4 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top