Mcusta Zanmai
Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 8
-
Mcusta Akcesoria10 Products
-
Mcusta Beyond Aogami Super3 Products
-
Mcusta Classic Damascus Corian VG-106 Products
-
Mcusta Classic Damascus VG-101 Product
-
Mcusta Classic Pro Flame VG-103 Products
-
Mcusta Classic Pro Zebra VG-101 Product
-
Mcusta Noże Składane31 Products
-
Mcusta Revolution SPG25 Products
-
Mcusta Splash Damascus VG-104 Products
-
Mcusta Supreme Hammered VG-101 Product
Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
228.99 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
228.99 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,2 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
420.79 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – kompozyt corian
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
53.56 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
Waga – 49 gMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
280.45 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
Twardość – 63-65 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm
184.55 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,5 cm|
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż do obierania 9cm
186.89 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Splash Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,2 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do obierania 9cm
163.50 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 g
Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.