Mcusta Zanmai

Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 13

Produktow na stronie
  • Mcusta Akcesoria

    Mcusta Akcesoria10 Products

  • Mcusta Beyond Aogami Super

    Mcusta Beyond Aogami Super3 Products

  • Mcusta Classic Damascus Corian VG-10

    Mcusta Classic Damascus Corian VG-106 Products

  • Mcusta Classic Damascus VG-10

    Mcusta Classic Damascus VG-101 Product

  • Mcusta Classic Pro Flame VG-10

    Mcusta Classic Pro Flame VG-103 Products

  • Mcusta Classic Pro Zebra VG-10

    Mcusta Classic Pro Zebra VG-101 Product

  • Mcusta Noże Składane

    Mcusta Noże Składane31 Products

  • Mcusta Revolution SPG2

    Mcusta Revolution SPG25 Products

  • Mcusta Splash Damascus VG-10

    Mcusta Splash Damascus VG-104 Products

  • Mcusta Supreme Hammered VG-10

    Mcusta Supreme Hammered VG-101 Product

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm

    392.72  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 217 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm

    397.40  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,7 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    228.99  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    228.99  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 187 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm

    374.01  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,4 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 185 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    420.79  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    53.56  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
    Waga – 49 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    280.45  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,7 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    245.36  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    271.09  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    294.48  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,9 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 155 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    350.62  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,1 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 179 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    607.91  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,2 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

13 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top