Mcusta Zanmai
Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.
Wyświetlanie wszystkich wyników: 13
-
Mcusta Akcesoria10 Products
-
Mcusta Beyond Aogami Super3 Products
-
Mcusta Classic Damascus Corian VG-106 Products
-
Mcusta Classic Damascus VG-101 Product
-
Mcusta Classic Pro Flame VG-103 Products
-
Mcusta Classic Pro Zebra VG-101 Product
-
Mcusta Noże Składane31 Products
-
Mcusta Revolution SPG25 Products
-
Mcusta Splash Damascus VG-104 Products
-
Mcusta Supreme Hammered VG-101 Product
Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
392.72 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 217 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
397.40 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,7 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 194 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
228.99 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
228.99 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,2 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
374.01 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,4 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
420.79 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – kompozyt corian
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
53.56 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
Waga – 49 gMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
280.45 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
Twardość – 63-65 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
245.36 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
271.09 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
294.48 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,9 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 155 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
350.62 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,1 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 179 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
607.91 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,2 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 g
Mcusta Zanmai: luksusowe noże kuchenne, połączenie japońskiej tradycji i nowoczesności. Precyzja, ostrość, elegancki design. Idealne dla kulinarnych mistrzów.