Seria Zen-Bokashi

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Produktow na stronie
  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    435.45  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 135 g

  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    304.28  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 2,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

2 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia

Scroll to Top