Seria Zen-Bokashi

Produktow na stronie
  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    245.76  Dodaj do koszykaQuick View

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 26,3 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 75 g

  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    435.53  Dodaj do koszykaQuick View

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 135 g

  • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

    351.19  Dodaj do koszykaQuick View

    Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
    Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
    Twardość – 61-62 HRC
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 118 g

Shopping Cart

Filtr wg atrybutu

Scroll to Top