Seria Zen-Bokashi

    Produktow na stronie
    • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm

      244.52  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż uniwersalny 13,5 cm

      Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
      Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 26,3 cm
      Długość ostrza – 13,5 cm
      Szerokość klingi – 3,4 cm
      Grubość klingi – 2,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 75 g

    • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

      433.33  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
      Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 37,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,6 cm
      Grubość klingi – 2,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 135 g

    • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

      302.80  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Nakiri 16,5 cm

      Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
      Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 30,6 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 5,2 cm
      Grubość klingi – 2,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 139 g

    • Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

      349.42  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Zen-Bokashi Aogami#2 Nóż Bunka 17 cm

      Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami żelaza
      Rękojeść – owalna drewno sandałowe pierścień wykonany z drewna paka
      Twardość – 61-62 HRC
      Długość całkowita – 30,6 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 2,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga  ok. 118 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Scroll to Top