Bunmei

Wyświetlanie wszystkich wyników: 2

Produktow na stronie
  • Bunmei Nóż uniwersalny 15cm

    58.19  Dodaj do koszyka

    Bunmei Nóż uniwersalny 15 cm

    Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 56-57 HRC
    Długość całkowita – 27,9 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 99 g

     

     

  • Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm

    83.90  Dodaj do koszyka

    Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 27cm 

    Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi” znaczy w języku japońskim „wierzba”, ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – Drewno magnoliowe
    Twardość ostrza – 56-57 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość ostrza – 3,6 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 152 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

2 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top