Noże

Noże kuchenne Böker: niemiecka precyzja, wysoka jakość. Idealne dla pasjonatów gotowania. Ostre, trwałe, eleganckie. Ulepszają każdą kuchnię.

    Produktow na stronie
    • Zestaw 3 noży kuchennych Samura Harakiri 0220B

      69.93  Dodaj do koszykaQuick View

      Zestaw trzech noży serii Harakiri:
      1. nóż Szefa Kuchni SHR.0085
      2. nóż uniwersalny SHR.0023
      3. nóż do obierania SHR.0011

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż do bułek Boker, żółty

      3.73  Dodaj do koszykaQuick View

      Klasyczny “kanapkowiec” z zaokrąglonym czubkiem – podstawowe wyposażenie każdej szanującej się kuchni i biwaku. Zębata klinga przedrze się z łatwością przez każdy materiał.

    • Nóż do bułek Boker, zielony

      3.73  Dodaj do koszykaQuick View

      Klasyczny “kanapkowiec” z zaokrąglonym czubkiem – podstawowe wyposażenie każdej szanującej się kuchni i biwaku. Zębata klinga przedrze się z łatwością przez każdy materiał.

    • Nóż do bułek Böker, czerwony

      3.73  Dodaj do koszykaQuick View

      Klasyczny “kanapkowiec” z zaokrąglonym czubkiem – podstawowe wyposażenie każdej szanującej się kuchni i biwaku. Zębata klinga przedrze się z łatwością przez każdy materiał.

    • Nóż Santoku Samura Golf Stonewash AUS-8

      39.63  Dodaj do koszykaQuick View

      Santoku czyli azjatycki nóż szefa kuchni. Jest trochę krótszy od swojego europejskiego odpowiednika, za to trochę szerszy, co pozwala na używanie go np. jako łopatki do przekładania pokrojonego mięsa lub warzyw na patelnię.

      Dane techniczne:

      • Długość całkowita: 315mm
      • Długość ostrza: 180mm
      • Stal: AUS-8
      • Hartowanie: 58 HRC
      • Rękojeść: Polipropylen
      • Waga: 95g

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


    • Nóż Szefa Kuchni 24 cm Samura Golf Stonewash AUS-8

      44.29  Dodaj do koszykaQuick View

      Większa wersja noża szefa kuchni, która poradzi sobie z największymi wyzwaniami.  Idealnie nadaje się do każdego typu pracy, siekania, szatkowania, krojenia lub plastrowania.

      Dane techniczne:

      • Długość całkowita: 375mm
      • Długość ostrza: 240mm
      • Stal: AUS-8
      • Hartowanie: 58 HRC
      • Rękojeść: Polipropylen
      • Waga: 160g

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


    • Nóż do krojenia 25 cm Samura Golf Stonewash AUS-8

      41.96  Dodaj do koszykaQuick View

      Ten długi i cienki nóż doskonale sprawdzi się podczas krojenia dużych kawałków mięsa, wędlin czy chleba. Niezastąpiony, gdy potrzebujemy wykonać idealne, gładkie cięcie.

      Dane techniczne:

      • Długość całkowita: 385mm
      • Długość ostrza: 251mm
      • Stal: AUS-8
      • Hartowanie: 58 HRC
      • Rękojeść: Polipropylen
      • Waga: 103g

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż Szefa Kuchni 22 cm Samura Golf Stonewash AUS-8

      41.96  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż szefa kuchni czyli podstawowy uniwersalny nóż kuchenny. Idealnie nadaje się do każdego typu pracy, siekania, szatkowania, krojenia lub plastrowania.

      Dane techniczne:

      • Długość całkowita: 355mm
      • Długość ostrza: 221mm
      • Stal: AUS-8
      • Hartowanie: 58 HRC
      • Rękojeść: Polipropylen
      • Waga: 106g


      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż do obierania 10 cm Samura Golf Stonewash AUS-8

      23.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Mały uniwersalny nóż kuchenny. Doskonale nadaje się do obierania oraz innych precyzyjnych prac.

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Zestaw kuchenny 8-elementowy Samura Harakiri

      81.35  Dodaj do koszykaQuick View

      Ośmio elementowy zestaw kuchenny Samura Harakiri, składający się z:
      1. nóż Szefa Kuchni SHR.0085B
      2. nóż uniwersalny SHR.0023 nóż Nakiri SHR.0043B
      3. nóż do obierania SHR.0011B
      4. nóż do chleba i mrożonek SHR.0057
      5. nóż do krojenia SHR.0045B
      6. nożyczki kuchenne SMS.001B
      7. stalka  S.500B
      8. listwa magnetyczna (+2 kołki rozporowe) SMH.01 

      Całość zapakowana jest w prezentowe opakowanie.

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


    • Zestaw 6 noży kuchennych Boker Forge Wood 2.0

      444.75  Dodaj do koszykaQuick View

      Linia noży kuchennych Boker Forge Wood łączy innowacyjne i dynamiczne projekty z klasycznym doborem materiałów na najwyższym poziomie jakości. Atrakcyjne, przyciągające wzrok linie wzornicze odróżniają tę serię znacząco od masy przeciętnych noży kuchennych, nie będąc zbyt krzykliwym. Ponadto seria Boker Forge przekonuje bardzo atrakcyjnym stosunkiem ceny do wydajności. Noże są wykonane ze stali nierdzewnej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15, są idealnie wyważone i zapewniają doskonałą obsługę dzięki ergonomicznej konstrukcji uchwytu. Wagi rękojeści wykonane z drewna klonowego są trwale połączone z trzema nitami ze stali nierdzewnej i są przymocowane do Full Tang bez nitów. Konstrukcja ostrzy, w tym przejście na wałek, umożliwia łatwe ostrzenie i zapewnia długotrwałą, doskonałą funkcjonalność noży w połączeniu z odpowiednią pielęgnacją. Proszę myć tylko ręcznie noże, nie wkładać do zmywarki. Ponadto seria Boker Forge przekonuje niezwykle atrakcyjnym stosunkiem ceny do wydajności.

      Wyposażony w blok Zestaw sześciu noży Boker Knife Gusto Wood z serii Boker Forge Wood: Office Knife, Utility Knife, Carving Knife, Santoku Knife, Chef`s Knife, Bread Knife.

    • Nóż Tasak Samura Harakiri

      23.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


    • Nóż uniwersalny Samura Golf AUS-8

      23.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Uniwersalny nóż kuchenny Doskonale sprawdzi się podczas obierania warzyw, krojenia mięsa, ryb, pieczywa i owoców,  kiełbas i serów itp.

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż do krojenia 25 cm Samura Golf AUS-8

      25.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Ten długi i cienki nóż doskonale sprawdzi się podczas krojenia dużych kawałków mięsa, wędlin czy chleba. Niezastąpiony, gdy potrzebujemy wykonać idealne, gładkie cięcie.

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż do obierania 10 cm Samura Golf AUS-8

      16.32  Dodaj do koszykaQuick View

      Mały uniwersalny nóż kuchenny. Doskonale nadaje się do obierania oraz innych precyzyjnych prac.

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.

    • Nóż Szefa Böker Core W Mother’s Day

      89.98  Dodaj do koszykaQuick View

      Co łączy Trier, Wiesbaden, Münster i Lüneburg? Oprócz historycznego centrum miasta, zabytków, które są znane poza granicami regionu i długoletniej tradycji jako ważnych miast handlowych, łączy je jeszcze jeden ważny aspekt: ​​miasta te są domami znakomitych sprzedawców stali, którzy zbudowali swoją wyjątkową reputację. przez wiele lat dzięki szerokiemu wyborowi i pierwszorzędnej wiedzy.

      Wykorzystaliśmy ich dziesięciolecia doświadczenia, doskonały know-how i codziennie doskonalone wyczucie wymagań i potrzeb entuzjastów gotowania i kuchni przy opracowywaniu naszych produktów z serii Boker Core, w połączeniu z naszym prawie 150-letnim doświadczeniem jako manufaktura noży w Solingen . Rezultatem jest produkt o dynamicznych liniach, doskonałej obsłudze i zapierających dech w piersiach możliwościach cięcia, który zdobył ocenę jakości „zalecaną przez wiodących sprzedawców detalicznych”.

      Solidne ostrze wykonane ze stopu chromowo-molibdenowo-wanadowego (X50CrMoV15), doskonale nadające się do produkcji najwyższej jakości noży kuchennych, jest ręcznie kute z kunsztem Solingen, zoptymalizowane pod względem strukturalnym, a następnie utwardzone do 58 HRC. Aby zapewnić dłuższą żywotność ostrza i jeszcze dokładniejsze cięcie, nasz tradycyjny szlif ręczny jest następnie mocno polerowany.

      Kuty wałek zapewnia pewny chwyt i chroni użytkownika przed możliwymi obrażeniami w przypadku poślizgu. Cechą szczególną wszystkich noży z tej serii jest delikatnie zaokrąglony grzbiet. To sprawia, że ​​nóż jest łatwy i przyjemny w obsłudze w każdej pozycji oraz zapobiega nieprzyjemnemu naciskowi na dłoń – nawet przy silnym nacisku na kręgosłup, np. Podczas robienia ciosu. Pięknie wzorzyste i idealnie proporcjonalne uchwyty z orzecha włoskiego dopełniają spójny i atrakcyjny wygląd.

      Nóż Szefa Kuchni to jeden z najważniejszych noży w kuchni i należy do podstawowego wyposażenia. Ma nieco szersze i dłuższe ostrze niż nóż uniwersalny. Smukła końcówka nadaje się również do krojenia cebuli lub małych warzyw. Dzięki swojej długości może służyć również jako nóż do mięsa. Przetwarzanie dużych warzyw jest również łatwe.


      „Jestem pod szczególnym wrażeniem absolutnej koncentracji na funkcjonalności w serii noży kuchennych Boker Core. Konstrukcja jest bardzo przyjemna – niezbyt wyszukana – i ma czyste i równe połączenie kutego wałka z orzechowym uchwytem, ​​który również spełnia wymagania higieniczne. ”
      Jörg Lamskemper, szef Cechu Rzemieślników Messerschmiede-Innung Münster

      „Krajowe rodzaje drewna, takie jak orzech używany w tej serii, stają się coraz bardziej popularne i można je znaleźć w wielu modnych akcesoriach kuchennych. Wspieramy stosowanie lokalnych materiałów i produktów, które są nadal wytwarzane tradycyjnym rzemiosłem z Solingen”.
      Oliver Gayer, szef Cechu Rzemieślników Messerschmiede-Innung Nordbayern

    • Nóż kanapkowy Böker Solingen Classic Olive

      19.11  Dodaj do koszykaQuick View

      Seria Boker Classic jest idealna do krojenia i przygotowywania potraw. Wykonane z najlepszej stali nierdzewnej Solingen, ostrza o tradycyjnym kształcie są bardzo cienko szlifowane w celu uzyskania bardzo drobnego profilu szlifowania. Ostrze jest ręcznie szlifowane, aby było idealnie ostre. Uchwyty wykonane są z lokalnego drewna oliwnego. Seria nie byłaby kompletna bez popularnego noża Buckels o unikalnym kształcie ostrza. Dzięki szerokiemu ostrzu nóż może łatwo rozprowadzać masło, jak i nada się idealnie do krojenia chleba i bułek.

    • Nóż do obierania Böker Solingen Classic Olive

      13.52  Dodaj do koszykaQuick View

      Seria Boker Classic jest idealna do krojenia i przygotowywania potraw. Wykonane z najlepszej stali nierdzewnej Solingen, ostrza o tradycyjnym kształcie są bardzo cienko szlifowane w celu uzyskania bardzo drobnego profilu szlifowania. Ostrze jest ręcznie szlifowane, aby było idealnie ostre. Uchwyty wykonane są z lokalnego drewna oliwnego.

      Nóż do obierania jest bardzo poręczny i ma krótkie ostrze. Jak sama nazwa wskazuje, jednym z głównych zadań jest obieranie owoców i warzyw. Jest idealny do obierania bardzo blisko skóry.

    • Nóż Santoku Böker Forge Wood 16 cm

      82.52  Dodaj do koszykaQuick View

      Santoku to nóż, który staje się coraz bardziej popularny w Europie. Jest to japoński kształt ostrza noża uniwersalnego. Jego nazwa w tłumaczeniu oznacza “Trzy Cnoty”. Z powodzeniem stosuje się go do mięs, ryb i warzyw. Szerokie ostrze sprawia, że ​​Santoku jest bardzo łatwy w obsłudze. Długość całkowita 293 mm, długość klingi 160 mm, grubość klingi 2.5 mm, waga 255 g.

      Seria Böker Forge Wood to przystępna cenowo rodzina noży kuchennych, o klasycznych rysach i sprawdzonej technice. Kute z nierdzewnej stali chromowo – molibdenowo – wanadowej X50CrMoV15, są mocne, elastyczne i odporne na trudy codziennej pracy. Kształty ułatwiające ostrzenie i czyszczenie nie pozostają niezauważone przez użytkowników. Wygodna rękojeść z okładkami z wysokiej jakości drewna klonowego jest tak ukształtowana, by chronić rękę użytkownika przed zmęczeniem i skaleczeniem. Idealna seria dla tych, którzy potrzebują jakości w przystępnej cenie. Dostarczane w wysokiej jakości opakowaniu prezentowym.

    • Nóż uniwersalny Böker Forge Wood 11 cm

      61.07  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż uniwersalny jest bardzo poręczną mieszanką noża szefa kuchni i noża do obierania. Najczęstszym zastosowaniem noża użytkowego w kuchni jest przetwarzanie owoców i warzyw, które można zarówno obrać, jak i pokroić. Również mniejsze kawałki ryb i mięsa można nim łatwo kroić. Nie powinno go zabraknąć w żadnej kuchni. Długość całkowita 220 mm, długość klingi 110 mm, grubość klingi 1.5 mm, waga 92 g.

      Seria Böker Forge Wood to przystępna cenowo rodzina noży kuchennych, o klasycznych rysach i sprawdzonej technice. Kute z nierdzewnej stali chromowo – molibdenowo – wanadowej X50CrMoV15, są mocne, elastyczne i odporne na trudy codziennej pracy. Kształty ułatwiające ostrzenie i czyszczenie nie pozostają niezauważone przez użytkowników. Wygodna rękojeść z okładkami z wysokiej jakości drewna klonowego jest tak ukształtowana, by chronić rękę użytkownika przed zmęczeniem i skaleczeniem. Idealna seria dla tych, którzy potrzebują jakości w przystępnej cenie. Dostarczane w wysokiej jakości opakowaniu prezentowym.

    Noże kuchenne Böker: niemiecka precyzja, wysoka jakość. Idealne dla pasjonatów gotowania. Ostre, trwałe, eleganckie. Ulepszają każdą kuchnię.

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Scroll to Top