Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

2,317.34 

Brak w magazynie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Sakai Takayuki Kageuchi Honyaki Shirogami#2 Nóż Sakimaru Yanagiba 30 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#2
Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg corian
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 47,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 4,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 329 g

Waga

329

Producent

Sakai Takayuki

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Shirogami #2

Twardosc

61 HRC

calkowita

47

ostrza

27

Szerokosc

4

Grubosc

4.2

Rekojesc

drewno

Shopping Cart
Scroll to Top