Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

630.75 

Availability: Pozostało tylko: 2

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – rdzewna stal Shirogami#1 okuta żelazem
Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
Twardość – 61-62 HRC
Długość całkowita – 38,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 166 g

Waga

166

Producent

Sakai Takayuki

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Shirogami #1

Twardosc

61 HRC

calkowita

38

ostrza

24

Szerokosc

3

Grubosc

3.3

Rekojesc

drewno

Shopping Cart
Sakai Takayuki Byakko Shirogami#1 Nóż Yanagiba 24 cm
630.75 

Availability: Pozostało tylko: 2

Scroll to Top