Tojiro
Wyświetlanie 41–60 z 144 wyników
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
419.51 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 206 gTojiro Tenugui White Tradycyjna ścierka 86 x 35 cm
23.09 € Dodaj do koszykaTojiro Tenugui White Tradycyjna ścierka 86 x 35 cm
Dbanie o nóż do podstaw użytkowania, ściereczka idealnie nada się do wycierania klingi. Nie pozostawia smug oraz nie rysuje klingi, idealnie nadaje się do każdego typu wykończenia stali.
Tojiro Prowadnica do ostrzenia noży różowa
18.42 € Dodaj do koszykaTojiro F-442 Prowadnica do ostrzenia noży różowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga – 28 gMade in Japan
Szczypce do ości proste | Tojiro F-642
32.41 € Dodaj do koszykaProfesjonalne szczypce do ości proste | Tojiro F-642
Profesjonalne szczypce do ości, które pozwalają szybko i skutecznie usunąć ości z ryb przed smażeniem czy grillowaniem. Pokryta wgłębieniami rękojeść nie wyślizguje się z dłoni, a jej ergonomiczny kształt znacznie poprawia komfort pracy. Szlifowane końcówki delikatnie się zaciskają, co eliminuje problem pękania drobnych ości. Solidne szczypce marki Tojiro to idealny wybór dla kucharzy, którzy często przyrządzają ryby.
Dane techniczne:
Materiał – Najwyższej jakości stal nierdzewna w wykończeniu satynowym
Długość całkowita – 11,5 cm
Długość ostrza – 1,7 cmTojiro Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
18.42 € Dodaj do koszykaTojiro F-441 Prowadnica do ostrzenia noży turkusowa
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga – 28 gTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm
69.72 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 45x29x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 45 x 29 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 622 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm
46.41 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 42x23x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 42 x 23 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 567 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm
44.07 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 35x20x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 35 x 20 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 387 gMade in Japan
Tojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm
34.75 € Dodaj do koszykaTojiro Deska do krojenia z drewna paulownia 27x19x2 cm
Drewno paulownia pochodzi z środkowej Azji i jest najlżejszym znanym drewnem oprócz balsy. Paulownia charakteryzuje się najwyższym stosunkiem wytrzymałości do wagi spośród wszystkich gatunków drewna na świecie. Deska z tego drewna jest bardzo lekka zaleca się używanie jej na szmatce, aby uniknąć przesuwania podczas krojenia. Nie zaleca się na niej krojenia kołyskowego, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na ostrość noża. Deski z drewna paulownia idealnie sprawdzają się przy pracy z japońskimi nożami.
Dane techniczne:
Wymiary – 27 x 19 x 2 cm
Materiał wykonania – drewno paulownia
Waga – 333 gMade in Japan
Tojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm
209.64 € Dodaj do koszykaTojiro Flash Zestaw 4 noży do steków 11cm
Jest to niezbędna, pozycja dla każdego fana steków. Ułatwia krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-10 o twardości 61 HRC.
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
386.87 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
419.51 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
354.22 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,0 cm
Długość ostrza – 10,0 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 67 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
139.68 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż Santoku 17 cm
125.69 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro VG-10 Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,9 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 18cm
104.70 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 18 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,7 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 88 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
93.04 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 79 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
86.05 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 73 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm
216.64 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 236 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
174.66 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 190 g