Cleaver / Tasak

    Produktow na stronie
    • Satake Tomoko 420J2 Chiński Tasak do siekania 18cm

      53.38  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Tomoko Chiński Tasak do siekania 18cm

      Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno naturalne
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 28,7 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 8,3 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 288 g

    • Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

      88.34  Dodaj do koszykaQuick View

      Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

      Ten mini-tasaczek firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaczka w czystości.

      Dane techniczne:

      Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
      Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 18,5 cm
      Długość ostrza – 8,0 cm
      Szerokość klingi – 5,1 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 93 g 

    • Satake Satoru Tasak do siekania 18cm

      51.05  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Satoru Tasak do siekania 18 cm

      Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 9,5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 260 g

       

    • Nóż Tasak Samura Harakiri

      23.31  Dodaj do koszykaQuick View

      Warunki użytkowania i konserwacji noży Samura:
      • Przed pierwszym użyciem zanurz noże w gorącej wodzie.
      • Używaj noży kuchennych tylko na deskach drewnianych lub plastikowych (płyty szklane uszkadzają krawędź tnącą noża).
      • Nie używaj noży do rozdrabniania produktu i nie tnij produktów mrożonych.
      • Nie używaj noży do krojenia produktów kostnych (mięso, kurczak itp.) i nie tnij nimi kości.
      • Nie pozostawiaj noży w wodzie lub w zlewie na dłuższy czas. Wpłynie to negatywnie na materiał (może zardzewieć) i ostrość noża;
      • Zalecamy ręczne czyszczenie noży przy użyciu materiałów nieściernych i natychmiastowe wysuszenie.
      • Noże trzymaj w specjalnym bloku na noże, pudełku na noże, stojaku na noże itp. Upewnij się, że ostrza nie dotykają innych metalowych przedmiotów.
      • Zalecamy regularne ostrzenie noży stalką lub ceramicznym prętem ostrzącym. Podczas procesu ostrzenia upewnij się, że oryginalny kąt krawędzi jest utrzymywany na poziomie 15-17 stopni, który jest ustawiony w procesie produkcyjnym.
      • Nie zalecamy mycia noży w zmywarce do naczyń.


    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Scroll to Top