Szefa / nr.1 w Twojej kuchni

    Produktow na stronie
    • Bunmei Nóż szefa kuchni 20cm

      69.70  Dodaj do koszykaQuick View

      Bunmei Nóż Szefa kuchni 20 cm

      Japoński nóż kuchenny przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 56-57 HRC
      Długość całkowita – 33,9 cm
      Długość ostrza – 20 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 3,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 123 g

    • Tojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm

      83.68  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Basic VG-10 Nóż Szefa kuchni 20 cm

      Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas rozmaitych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Szerokie, cienkie ostrze szybko i dokładnie kroi większe produkty, np. warzywa dyniowate czy arbuzy, co pozwala zaoszczędzić cenny czas. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element wyposażenia w każdej kuchni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Rękojeść – pakkawood
      Długość całkowita – 32,8 cm
      Długość ostrza – 20,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 1,3 mm
      Waga – ok. 127 g

    • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

      139.63  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 34 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 4,4 cm
      Grubość klingi – ok. 1,9 mm
      Waga – ok. 190 g

    • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      291.14  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,2 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,3 mm
      Waga – ok. 220 g

       

    • Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

      76.69  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

      Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 58 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 108 g

       

    • Satake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

      37.06  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
      Rękojeść – drewno kauczukowe
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 33,4 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,3 cm
      Grubość klingi – 1,4 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 100 g

    • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      125.64  Dodaj do koszykaQuick View

      Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 18 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,8 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,9 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 138 g

    • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm

      137.30  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm

      Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Rękojeść – drewno magnoliowe
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 32,2 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,4 cm
      Grubość klingi – 2,2 mm
      Sposób ostrzenia – dwustronny
      Waga – ok. 127 g

    • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

      223.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – ok. 2,2 mm
      Waga – ok. 301 g

    • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      127.97  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,7 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 4,4 cm
      Grubość klingi – ok. 2 mm
      Waga – ok. 170 g

       

    • Global Ukon Orientalny Nóż Szefa kuchni 18 cm

      102.33  Dodaj do koszykaQuick View

      Global Ukon Orientalny Nóż Szefa kuchni 18 cm

      Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

      Dane techniczne:

      Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
      Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 181 g

    • Global Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm

      104.66  Dodaj do koszykaQuick View

      Global Ukon Nóż Szefa kuchni 20 cm

      Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.

      Dane techniczne:

      Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
      Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 34,5 cm
      Długość ostrza – 20,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 190 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 163 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 171 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 167 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 165 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 165 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

      291.14  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 39,5 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 5,2 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 169 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 21 cm

      230.54  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 21 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 36,0 cm
      Długość ostrza – 21,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 165 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

      267.83  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 39,5 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 193 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Scroll to Top