Sklep
Wyświetlanie 621–640 z 2248 wyników
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
608.76 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,2 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm
702.46 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,3 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 g
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż szefa 21cm
533.81 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż szefa 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 176 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż szefa 24cm
653.27 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż szefa 24cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 216 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm
323.00 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 11,0 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 92 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm
334.72 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTojiro Prowadnica do ostrzenia noży czarna
18.50 € Dodaj do koszykaTojiro F-443 Prowadnica do ostrzenia noży czarna
Prowadnica pomaga utrzymać optymalny kąt (10-15º) podczas ostrzenia noży kuchennych na kamieniu. Jest to szczególnie użyteczny przedmiot dla osób zaczynających naukę ostrzenia na kamieniu.
Wymiary – 8,0 x 3,3 x 1,7 cm
Waga – 28 gSatake Megumi Zestaw 4 noży do steków
74.72 € Dodaj do koszykaZestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku
Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,7 cm
Długość ostrza – 11,5 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga noża – ok. 39 gSatake Satoru Nóż Szefa kuchni 21 cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gSatake Satoru Zestaw 3 noży kuchennych
112.20 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz nóż do obiernia idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gDane techniczne nóż do obierania:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 70 gSatake Satoru Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
81.75 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gTojiro Bawełniany pokrowiec na noże
34.90 € Dodaj do koszykaTojiro Bawełniany pokrowiec na noże
Torba na noże Tojiro jest wykonana z tkaniny płóciennej i została zaprojektowana, aby pomieścić do 5 noży i można je zwinąć, dzięki czemu można je bezpiecznie transportować. Płótno to wyjątkowo trwały i wytrzymały materiał, dzięki czemu noże można łatwo zrolować i nie przenikają do kieszeni.
Dane techniczne:
Wymiary po rozłożeniu: 545 x 440 mm
Maksymalna długość noża: 24 cm
Waga: 235 gTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 43 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 21cm
159.04 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 21cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,3 cm
Długość ostrza – 21,2 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 gTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm
198.86 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,1 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gSatake Czarny Blok na 5 noży ( max 20 cm)
58.32 € Dodaj do koszykaSatake Czarny Blok na 5 noży (max 20 cm)
Proste wzornictwo i rozsądna pojemność to cechy które charakteryzują blok Satake. Można w nim pomieścić 5 noży, o długości maksymalnie 20 cm. To ilość która pozwoli wykonać większość zadań w kuchni. Cztery gumowe nóżki zapewniają stabilność stojaka, nawet na wilgotnym podłożu.
Dane techniczne:
Wymiary – 168 x 90 x 200 mm
Waga – 1331 gWymiary otworów na noże:
Górne boczne – 37 mm
Środkowy – 48 mm
Dolne – 25 mmSatake Magoroku Saku Nóż Nakiri 17 cm
30.22 € Dodaj do koszykaMagoroku Saku Satake Nóż Nakiri 17 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 144 gSatake Megumi Nóż Bunka Santoku 17 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Santoku Bunka 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 117 gSatake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 91 gSatake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 18 cm
25.53 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,4 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 g