Sklep

Wyświetlanie 581–600 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm

    102.83  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm

    116.88  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi –  4,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

    161.38  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,3 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 220 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm

    159.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 178 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

    86.43  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    140.30  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 187 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm

    147.33  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,1 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 192 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

    98.14  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 87 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm

    170.75  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm

    184.81  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,2 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 195 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

    203.55  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 42,2cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 222 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

    173.10  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż szefa 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 240 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

    245.71  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 202 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa 24cm

    327.69  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż szefa 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 247 g

     

  • Nóż Szefa kuchni 16cm | Global GS-100

    91.12  Dodaj do koszyka

    Nóż Szefa kuchni 16cm | Global GS-100

    Poręczny nóż szefa to uniwersalne narzędzie zaprojektowane z myślą o wielu czynnościach. Świetnie się nadaje zarówno do krojenia warzyw i mięsa, jak i do siekania ziół. Ostrze ma optymalną długość i jest zakończone spiczastym czubkiem, co w połączeniu z pełnowymiarową rękojeścią sprawia, że nóż pozwala również wykonywać bardzo precyzyjne zadania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 130 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż Szefa kuchni 18cm | Global GS-98

    93.46  Dodaj do koszyka

    Nóż Szefa kuchni 18cm | Global GS-98

    Poręczny nóż szefa to uniwersalne narzędzie zaprojektowane z myślą o wielu czynnościach. Świetnie się nadaje zarówno do krojenia warzyw i mięsa, jak i do siekania ziół. Ostrze ma optymalną długość i jest zakończone spiczastym czubkiem, co w połączeniu z pełnowymiarową rękojeścią sprawia, że nóż pozwala również wykonywać bardzo precyzyjne zadania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość –
    56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

    116.88  Dodaj do koszyka

    Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

    Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 25,0 cm
    Szerokość klingi – 1,8 cm
    Grubość klingi – 3,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 121 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Global Ochraniacz na ostrze L do 26cm

    11.48  Dodaj do koszyka

    Global Ochraniacz na ostrze L do 26 cm

    Ochraniacz pozwala na bezpieczne przechowywanie noży o maksymalnie długości 26 cm.

    Pasuje do następujących noży:

    Global Seria G:  G-3G-9G-11RG-16G-18G-41G-47, G-95

    Global Seria GF: GF-33, GF-37

    Global Seria SAI: SAI-02SAI-05SAI-06

    Global Seria NI: GN-005GNM-09GN-010

    Dane techniczne:

    Wymiary – 27,0 x 4,0 x 1,6 cm
    Waga – 35 g

  • Global Ochraniacz na ostrze S do 13cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Global Ochraniacz na ostrze S do 13 cm

    Ochraniacz pozwala na bezpieczne przechowywanie noży o maksymalnie długości 13 cm.

    Pasuje do następujących noży:

    Global Seria GS: GS-1GS-3GS-7GS-8, GS-36, GS-38GS-51

    Global Seria GSF: GSF-15, GSF-18GSF-22GSF-31GSF-34GSF-46GSF-49

    Global Seria SAI: SAI-F01, SAI-S02R

    Global Seria NI: GNS-04GNS-05, GNS-06GNFS-01, GNFS-02

    Dane techniczne:

    Wymiary – 14,0 x 3,0 x 1,6 cm
    Waga – 13 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top