Sklep

Wyświetlanie 561–580 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż do wykrawania 16,5cm

    264.45  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 182 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż do pieczywa 23cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż do pieczywa 23cm

    Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada długie, ząbkowane ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corianTwardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza –  23,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 182 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż Santoku 18cm

    219.94  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Santoku 18cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza –  18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 200 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż Szefa 21cm

    245.71  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Szefa 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,1 cm
    Długość ostrza –  21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 230 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż uniwersalny 11cm

    170.75  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż uniwersalny 11cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,5 cm
    Długość ostrza – 11,0 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż uniwersalny 15cm

    184.81  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,6 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 107 g

  • Tamahagane Blok czarny

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Blok czarny

    Drewniany blok na noże marki Tamahagane pozwoli na łatwe zabezpieczenie noży oraz świetnie wyeksponuje je w naszej kuchni. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 260 x 100 x 270 mm
    Materiał – drewno

  • Tamahagane Blok magnetyczny

    112.20  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Blok magnetyczny

    Minimalistyczny przeźroczysty stojak na noże. Konstrukcja bloku pozwala na umieszczenie noży w 2 rzędach. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 270 x 170 x 140 mm

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    79.40  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 2000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 540 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 6000
    Podstawka w zestawie – tak

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    100.48  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    Niezwykle elegancka i praktyczna listwa magnetyczna. Mieści 7 noży kuchennych lub haczyków. Front wykonano z silikonu SoftTouch, który nie porysuje noży.

     

    Dane techniczne:

    – Wymiary: 50,0 x 5,1 x 1,4 cm
    – Waga: 562 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm

    116.88  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm 

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 8,7 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 368 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,9 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,9 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 163 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9cm

    79.40  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,0 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    116.88  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 125 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12cm

    114.54  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm

    133.28  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    159.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,2 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – 193 ok. g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top