Sklep

Wyświetlanie 461–480 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

    351.11  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm

    Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 193 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    264.45  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 162 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

    397.96  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 7,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 307 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm

    339.40  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC
    Długość całkowita – 34, cm
    Długość ostrza –  18,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 167 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 24cm

    397.96  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC
    Długość całkowita – 40,2 cm
    Długość ostrza –  24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 196 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż szefa 18cm

    210.57  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 18cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27

    126.25  Dodaj do koszyka

    Europejski nóż Rzeźniczy 16 cm | Global GF-27

    Nóż przeznaczony do krojenia dużych płatów mięsa na mniejsze, równe porcje, np. steki. Jego zakrzywione ostrze z łatwością przecina skórę i tłuszcz, co pozwala skutecznie oczyścić mięso bez ryzyka utraty wartościowych części tuszy. Nożem rzeźnickim można też z powodzeniem kroić takie produkty jak ananas czy warzywa dyniowate.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30, cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 3,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g 

  • Global kamień do ostrzenia 240/1000 L

    58.32  Dodaj do koszyka

    Global kamień do ostrzenia 240/1000 L

    Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 18,0 x 6,2 x 3,0 cm
    Gradacja – 240/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 713 g

    Made in Japan

  • Global kamień do ostrzenia 240/1000 S

    46.61  Dodaj do koszyka

    Global kamień do ostrzenia 240/1000 S

    Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 17,8 x 5,1 x 3,0 cm
    Gradacja – 240/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 577 g

    Made in Japan

  • Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

    88.77  Dodaj do koszyka

    Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

    Ten mini-tasaczek firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaczka w czystości.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 18,5 cm
    Długość ostrza – 8,0 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 93 g 

  • Nożyk do kraba / homara | Global GSF-18

    39.58  Dodaj do koszyka

    Nożyk do kraba / homara | Global GSF-18

    Dobranie odpowiedniego narzędzia do wykonywanej pracy, to często podstawa sukcesu. W przypadku tej zasady, kuchenne zadania nie są wyjątkiem. Stąd wiele wyspecjalizowanych noży, których kształty mogą zadziwiać. W przypadku noża GSF-18, jego przeznaczeniem są kraby I homary. Grube, krótkie ostrze pozwala przyłożyć dużą siłę do pokonania pancerza, bez utraty kontroli a otworem w klindze można wyłamać czułki, w celu łatwiejszego przygotowania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 16,0 cm
    Długość ostrza – 4,0 cm
    Szerokość klingi – 1,3 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 58 g 

  • Tamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami

    70.03  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami

    Torba na noże firmy Tamahagane, pozwoli bezpiecznie przetransportować 5 noży, ilość w której można zmieścić bardzo wszechstronny zestaw noży kuchennych. W zestawie z torbą są zawarte ochraniacze z tworzywa sztucznego, co chroni zarówno krawędzie tnące przenoszonych noży jak I samą torbę przed uszkodzeniami. Niebagatelny wybór materiału, powoduje że nawet w przypadku w którym w jednym miejscu będzie wielu kucharzy ze swoimi zestawami, ta torba wyróżni się na ich tle. Paradoksalnie, kamuflaż sprawia że jest bardziej widoczna.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 50,5 x 41,5 cm
    Waga – 300 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    175.44  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 110 g

  • Bisbell Blok magnetyczny 21cm Buk

    100.48  Dodaj do koszyka

    Bisbell Bukowy Blok magnetyczny 21 cm

    Blok marki Bisbell wykonany został z litego drewna bukowego. Wyposażony w 10 magnesów po 5 na stronę pomieści nawet do 10 noży. Jest to produkt łatwy w użyciu, łatwy do czyszczenia i pozwala z łatwością dobrać noże dzięki ich pełnej widoczności.

    Blok mieści łącznie 10 noży (po 5 z każdej strony).

    Dane techniczne:

    Wymiary – 21,0 x 7,9 x 21,5 cm
    Waga – 1735 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    280.84  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,7 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Santoku 18cm

    304.27  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Santoku 18cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza –  18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Corian Nóż Nakiri 18 cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Corian Nóż Nakiri 18 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza –  18,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 225 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    245.71  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż szefa 21cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż szefa 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 211 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż uniwersalny 15cm

    175.44  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top