Sklep
Wyświetlanie 281–300 z 2248 wyników
Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
538.50 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 259 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
421.38 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 180 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
421.38 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 206 gTojiro Tenugui White Tradycyjna ścierka 86 x 35 cm
23.19 € Dodaj do koszykaTojiro Tenugui White Tradycyjna ścierka 86 x 35 cm
Dbanie o nóż do podstaw użytkowania, ściereczka idealnie nada się do wycierania klingi. Nie pozostawia smug oraz nie rysuje klingi, idealnie nadaje się do każdego typu wykończenia stali.
Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
374.53 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,88 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 132 gTakeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm
700.11 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 21 warstwowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 +/- 1 HRC
Długość całkowita – 38,0 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,81 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 271 gTamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152
39.58 € Dodaj do koszykaTamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152
Dwa zapasowe kamienie ostrzące przeznaczone do ostrzałki Tamahagane (M-152). W zestawie znajduje się jedno koło białe (grube ziarno) i jedno koło różowe (średnie ziarno).
Wymiana kamieni odbywa się w prosty sposób: wystarczy wcisnąć nowe koła w miejsce starych i sprawdzić, czy obracają się swobodnie.
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
133.28 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż szefa kuchni 20 cm
180.12 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż szefa kuchni 20 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 164 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm
173.10 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
173.10 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gKanetsune VG-10 Subaru Drop Point 10 cm
444.80 € Dodaj do koszykaKanetsune VG-10 Subaru Drop Point 10 cm
Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec i wyraźnie zaznaczonym jelcem.
Wykonany ze stali nierdzewnej VG-10.
Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu drewnianego. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie.Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-10
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63-64 HRC
Długość całkowita – 20,0 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 3,64 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 159 gKanetsune Tsubaki olej Kameliowy 100 ml
11.48 € Dodaj do koszykaKanetsune Tsubaki olej Kameliowy 100 ml
Olejek kameliowy jest wytwarzany z nasion kilku roślin gatunków herbatowych. Jest szeroko stosowany w branży kosmetologicznej, ale jego właściwości sprawiają że jest doskonałym wyborem w kwestii ochrony noży ze stali węglowej. Nie ma smaku ani zapachu, więc nie będzie wpływał na składniki, nie jełczeje więc nawet długoterminowe przechowywanie noża nim pokrytego nie sprawi problemów.
Stosowanie:
Wytrzyj nóż do sucha, następnie nanieś niewielką ilość olejku na ścierkę lub ręcznik papierowy i posmaruj nią klingę noża.
Kanetsune Ścierka do noży 17,8 x 25,4 cm
11.48 € Dodaj do koszykaKanetsune Ścierka do noży 17,8 x 25,4 cm
Dbanie o nóż do podstaw użytkowania, ściereczka idealnie nada się do wycierania klingi. Nie pozostawia smug oraz nie rysuje klingi, idealnie nadaje się do każdego typu wykończenia stali.
Kanetsune Składane nożyczki do paznokci
18.50 € Dodaj do koszykaKanetsune Składane nożyczki do paznokci
Nożyczki składane Kanetsune to świetne uzupełnienie wyjazdowej kosmetyczki, albo codziennego zestawu do higieny osobistej.
Dołączony karabińczyk pozwoli dopiąć je do kluczy, lub wewnątrz organizera EDC. W pozycji złożonej, czubki i krawędzie ostrz są całkowicie zakryte, dzięki czemu są bezpieczne w transporcie niezależnie od wybranej formy.Dane techniczne:
Długość całkowita – 9,6 cm
Długość ostrza – 2,4 cm
Waga – 44 gKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Migaki SK-5 10,5 cm
44.27 € Dodaj do koszykaKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Migaki SK-5 10,5 cm
Nazwa nożyczek odnosi się do metody pracy za pomocą dwóch palców, ni – dwa, giri – palec. Nie należy pomylić nazwy z sushi Ni-giri w którym rybę łączy się za pomocą dwóch palców. Same nożyczki wykonywane są ze stali wysokowęglowej która nie jest często wykorzystywana w europie do tego typu narzędzi. Użyte materiały powodują, że ich ostrza nie mają sobie równych.
Wykorzystywane są w pracach krawieckich, introligatorskich przy dbaniu o drzewka bonsai ale świetnie odnajdą się w każdym zadaniu w którym potrzebujemy delikatnego ostrego cięcia.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Twardość – 62 HRC
Długość całkowita – 10,5 cm
Długość ostrza – 3,5 cm
Szerokość klingi – 1.17 cm
Grubość klingi – 1,94 mm (na początku ostrza)
Waga – ok. 36 gKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Ibushi SK-5 12 cm
46.61 € Dodaj do koszykaKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Ibushi SK-5 12 cm
Nazwa nożyczek odnosi się do metody pracy za pomocą dwóch palców, ni – dwa, giri – palec. Nie należy pomylić nazwy z sushi Ni-giri w którym rybę łączy się za pomocą dwóch palców. Same nożyczki wykonywane są ze stali wysokowęglowej która nie jest często wykorzystywana w europie do tego typu narzędzi. Użyte materiały powodują, że ich ostrza nie mają sobie równych.
Wykorzystywane są w pracach krawieckich, introligatorskich przy dbaniu o drzewka bonsai ale świetnie odnajdą się w każdym zadaniu w którym potrzebujemy delikatnego ostrego cięcia.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Twardość – 62 HRC
Długość całkowita – 12 cm
Długość ostrza – 4 cm
Szerokość klingi – 1.4 cm
Grubość klingi – 2,35 mm (na początku ostrza), 3.73 mm (na chwycie)
Waga – ok. 30 gKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Ibushi SK-5 10,5 cm
44.27 € Dodaj do koszykaKanetsune Nożyczki Nigiri-Basami Ibushi SK-5 10,5 cm
Nazwa nożyczek odnosi się do metody pracy za pomocą dwóch palców, ni – dwa, giri – palec. Nie należy pomylić nazwy z sushi Ni-giri w którym rybę łączy się za pomocą dwóch palców. Same nożyczki wykonywane są ze stali wysokowęglowej która nie jest często wykorzystywana w europie do tego typu narzędzi. Użyte materiały powodują, że ich ostrza nie mają sobie równych.
Wykorzystywane są w pracach krawieckich, introligatorskich przy dbaniu o drzewka bonsai ale świetnie odnajdą się w każdym zadaniu w którym potrzebujemy delikatnego ostrego cięcia.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Twardość – 62 HRC
Długość całkowita – 10,5 cm
Długość ostrza – 4 cm
Szerokość klingi – 1.4 cm
Grubość klingi – 2,35 mm (na początku ostrza), 3.73 mm (na chwycie)
Waga – ok. 30 gKanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm
137.96 € Dodaj do koszykaKanetsune SK-4 Rdzewny Chiński nóż do siekania 22x9cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie można nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-4
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60-61 HRC
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 22 cm
Szerokość klingi – 9 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 411 g