Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 29,8 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 4,6 cm Grubość klingi – ok. 1,7 mm Waga – ok. 198 g
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 22,9 cm Długość ostrza –12 cm Szerokość klingi – 2,5 cm Grubość klingi – ok. 1,6 mm Waga – ok. 60 g
Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności