Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Wyświetlanie 121–133 z 133 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Nóż szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Dąb 

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 115 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    139.68  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    69.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 40 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    179.33  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,2 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 240 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    97.71  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,7 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 75 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż Nakiri 18cm

    293.59  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri Tojiro Flash 18 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,4 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Waga – ok. 261 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    230.63  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

    Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do pieczywa 24cm

    372.88  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do pieczywa Tojiro Flash 24 cm

    Wykonany z japońską starannością ząbkowany nóż, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż ten posiada optymalnej długości ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie każdego rodzaju pieczywa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 245 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    372.88  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 250 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 9cm

    109.37  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 19,6 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    323.90  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardości – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 225 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    186.32  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny Tojiro Flash 15 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,1 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 140 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top