Tsubame Black VG-5
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm
184.82 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,2 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 195 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm
203.56 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,2cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 222 g