Tamahagane

Tamahagane: japońskie noże kuchenne, synonim doskonałości. Niezrównana ostrość, trwałość, unikalny design. Dla profesjonalistów i amatorów. Wysoka jakość.

Wyświetlanie 21–40 z 49 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane Blok czarny

    93.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Blok czarny

    Drewniany blok na noże marki Tamahagane pozwoli na łatwe zabezpieczenie noży oraz świetnie wyeksponuje je w naszej kuchni. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 260 x 100 x 270 mm
    Materiał – drewno

  • Tamahagane Blok magnetyczny

    111.70  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Blok magnetyczny

    Minimalistyczny przeźroczysty stojak na noże. Konstrukcja bloku pozwala na umieszczenie noży w 2 rzędach. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 270 x 170 x 140 mm

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    79.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 2000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 540 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    93.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000

    Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
    Gradacja – 6000
    Podstawka w zestawie – tak

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    100.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm

    Niezwykle elegancka i praktyczna listwa magnetyczna. Mieści 7 noży kuchennych lub haczyków. Front wykonano z silikonu SoftTouch, który nie porysuje noży.

     

    Dane techniczne:

    – Wymiary: 50,0 x 5,1 x 1,4 cm
    – Waga: 562 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm

    116.36  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm 

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 8,7 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 368 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16cm

    90.71  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,9 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12cm

    83.72  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,9 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5cm

    93.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6A
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 163 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9cm

    79.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,0 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    116.36  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 125 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12cm

    114.03  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm

    132.69  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    158.34  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,2 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – 193 ok. g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm

    102.37  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm

    116.36  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi –  4,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

    160.67  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,3 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 220 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm

    158.34  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 178 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

    86.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

    93.04  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top