Tamahagane
Tamahagane: japońskie noże kuchenne, synonim doskonałości. Niezrównana ostrość, trwałość, unikalny design. Dla profesjonalistów i amatorów. Wysoka jakość.
Wyświetlanie 21–40 z 49 wyników
Tamahagane Blok czarny
93.04 € Dodaj do koszykaTamahagane Blok czarny
Drewniany blok na noże marki Tamahagane pozwoli na łatwe zabezpieczenie noży oraz świetnie wyeksponuje je w naszej kuchni.
Dane techniczne:
Wymiary – 260 x 100 x 270 mm
Materiał – drewnoTamahagane Blok magnetyczny
111.70 € Dodaj do koszykaTamahagane Blok magnetyczny
Minimalistyczny przeźroczysty stojak na noże. Konstrukcja bloku pozwala na umieszczenie noży w 2 rzędach.
Dane techniczne:
Wymiary – 270 x 170 x 140 mm
Tamahagane Kamień do ostrzenia 2000
79.05 € Dodaj do koszykaTamahagane Kamień do ostrzenia 2000
Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (2000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
Gradacja – 2000
Podstawka w zestawie – tak
Waga – 540 gMade in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.
2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.
3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.
4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.
5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
Tamahagane Kamień do ostrzenia 6000
93.04 € Dodaj do koszykaTamahagane Kamień do ostrzenia 6000
Profesjonalny kamień do ostrzenia stalowych noży kuchennych, wyposażony w praktyczną podstawę, która zapewnia stabilność kamienia podczas pracy. Granulacja 6000 służy do ostatecznego polerowania ostrza na tzw. lustro.
Dane techniczne:
Wymiary – 181 x 61 x 20 mm
Gradacja – 6000
Podstawka w zestawie – takMade in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.
2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.
3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.
4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.
5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
Tamahagane Listwa magnetyczna 50 cm
100.04 € Dodaj do koszykaTamahagane Listwa magnetyczna 50 cm
Niezwykle elegancka i praktyczna listwa magnetyczna. Mieści 7 noży kuchennych lub haczyków. Front wykonano z silikonu SoftTouch, który nie porysuje noży.
Dane techniczne:
– Wymiary: 50,0 x 5,1 x 1,4 cm
– Waga: 562 gTamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm
116.36 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Chiński nóż do siekania 18 cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 8,7 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 368 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16cm
90.71 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12cm
83.72 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,9 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5cm
93.04 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Santoku 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 163 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9cm
79.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,0 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 81 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
116.36 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 125 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12cm
114.03 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa 21cm
132.69 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż szefa 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 174 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm
158.34 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – 193 ok. gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm
102.37 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 98 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm
116.36 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm
160.67 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,3 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 220 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm
158.34 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 178 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12cm
86.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm
93.04 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 97 g