Satoru
Wyświetlanie wszystkich wyników: 7
Satake Satoru Premium Nóż Bunka Szefa 20cm
53.64 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż Bunka Szefa 20cm w drewnianym pudełku
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,4 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gSatake Satoru Nóż Szefa kuchni 21 cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gSatake Satoru Nóż Bunka Santoku 17 cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 170 gSatake Satoru Nóż szefa kuchni Air Holes 18cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Szefa kuchni Air Holes 18 cm
Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,7 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gSatake Satoru Nóż szefa kuchni 18cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 130 gSatake Satoru Nóż Nakiri 16cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gSatake Satoru Nóż Santoku 17cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 130 g