Satoru
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Satake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 151 gSatake Satoru Nóż Sashimi 21 cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,8 cm
Długość ostrza – 20,8 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 182 g