Masamune

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Produktow na stronie
  • Satake Masamune Nóż Szefa kuchni 21 cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

3 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top