Katsu
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
Satake Katsu Zestaw Nóż szefa + uniwersalny
84.09 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych w eleganckim, drewnianym opakowaniu
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Kuchenny nóż uniwersalny Satake Katsu 13,5 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm’
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 gJapoński nóż Szefa Kuchni Satake Katsu 18 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Katsu Zestaw nóż Santoku + Nakiri
86.44 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych w drewnianym, prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Profesjonalny nóż kuchenny Santoku 17 cm
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gJapoński nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Katsu Nóż Nakiri 16cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Katsu Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,8 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Katsu Nóż uniwersalny 13,5cm
34.90 € Dodaj do koszykaSatake Katsu Nóż kuchenny uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 g