Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.

Wyświetlanie 41–60 z 883 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż uniwersalny 13cm

    114.03  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Shippu 

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 45 g

     

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    135.02  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Black

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    128.02  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm

    Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 180 g

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm

    83.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość –  60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 50 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    291.26  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,2 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 220 g

     

  • Nóż do bułek Boker, żółty

    3.73  Dodaj do koszyka

    Klasyczny “kanapkowiec” z zaokrąglonym czubkiem – podstawowe wyposażenie każdej szanującej się kuchni i biwaku. Zębata klinga przedrze się z łatwością przez każdy materiał.

  • Nóż do bułek Boker, zielony

    3.73  Dodaj do koszyka

    Klasyczny “kanapkowiec” z zaokrąglonym czubkiem – podstawowe wyposażenie każdej szanującej się kuchni i biwaku. Zębata klinga przedrze się z łatwością przez każdy materiał.

  • Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

    76.72  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 108 g

     

  • Satake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    37.08  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,4 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 100 g

  • Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm

    32.41  Dodaj do koszyka

    Satake Misaki Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno kauczukowe
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

  • Kanetsune SK-4 Rikizan Kiridashi 4,2 cm

    15.16  Dodaj do koszyka

    Kanetsune SK-4 Rikizan Kiridashi 4,2 cm

    Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-4
    Rękojeść – drewno wiśni i pierścień z tworzywa
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 17,7 cm
    Długość ostrza – 4,2 cm
    Szerokość klingi – 1,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny 
    Waga – ok. 43 g

  • Kanetsune SK-4 Kiridashi 4,8cm

    16.09  Dodaj do koszyka

    Kanetsune SK-4 Kiridashi 4,8 cm

    Noże kiridashi to jeden z najpowszechniej używanych kształtów w historii Japonii. Jego prosta konstrukcja znalazła zastosowanie w praktycznie każdej dziedzinie życia – od codziennych, drobnych zadań rzędu sznurków i listów, przez techniczne rzeźbienie w drewnie, cięcie skóry i ostrzenie ołówków aż do kuchennej sztuki sasagiri. Tradycyjnie były wykonywane ze stali węglowej, i ostrzone jednostronnie – dzisiaj, odmian kiridashi jest mnóstwo, wliczając w to noże składane i ze stali nierdzewnej. To kształt który sprawdzi się zarówno jako nóż użytkowy, jak i ciekawy model do kolekcji.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-4
    Rękojeść – drewno wiśni i pierścień z tworzywa
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 16,5 cm
    Długość ostrza – 4,8 cm
    Szerokość klingi – 2 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny 
    Waga – ok. 60 g

  • Kanetsune 420J2 Nożyk z drewnianą pochwą 10,5cm

    16.09  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nożyk z pochwą 10,5 cm

    Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali 420J2, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno wiśniowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 53 HRC
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10,5 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga w pochwie/bez- 52/35 g

     

  • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

    121.03  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

    pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 145 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 138 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 21cm

    349.56  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Szefa kuchni 21cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza –  21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g

  • Mcusta Katana VG-10 Black/Green 8,5 cm

    223.63  Dodaj do koszyka

    Mcusta Katana VG-10 Black/Green 8,5 cm

    Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna rdzeń VG-10
    Rękojeść – aluminium
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita po rozłożeniu – 19,5 cm
    Długość ostrza – 8,3 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Długość rękojeści – 10,8 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 99 g
    Blokada – linear lock
    Klips – jest

  • Mcusta Shinra Mixture Black Pakka SPG2 6,5 cm

    309.91  Dodaj do koszyka

    Mcusta Shinra Mixture Black Pakka SPG2 6,5 cm

    Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal proszkowa SPG2

    Rękojeść – pakka wood

    Twardość – 62 HRC +/- 1

    Długość całkowita po rozłożeniu – 17,0 cm

    Długość ostrza – 6,5 cm

    Szerokość klingi – 1,8 cm

    Długość rękojeści – 9,7 cm

    Grubość klingi – 3,1 mm

    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny

    Waga – ok. 125 g

    Blokada – linear lock

    Klips – jest

  • Satake Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm

    30.08  Dodaj do koszyka

    Magoroku Saku Satake Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,6 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 136 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm

    137.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 18cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,2 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 127 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top