Takeshi Saji
Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.
Wyświetlanie 21–24 z 24 wyników
Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2
652.71 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm R-2
Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,1 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 205 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10
372.88 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 125 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10
501.13 € Dodaj do koszykaJapoński Nóż kuchenny szefa kuchni Takeshi Saji IW 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 190 gTakeshi Saji IW Nóż Santoku 18cm VG-10
463.82 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Nóż kuchenny Santoku 18cm VG-10
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2.5 mm
Waga – ok. 220 g