Takeshi Saji

Takeshi Saji: japoński kowal, tworzący unikatowe noże kuchenne. Ręcznie wykonane, artystyczne dzieła. Ostrość, piękno, funkcjonalność. Dla koneserów.

Wyświetlanie 21–24 z 24 wyników

Produktow na stronie
  • Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Santoku 18cm R-2

    652.71  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Santoku 18 cm R-2

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
    Rękojeść – kość bycza
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,1 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 205 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż uniwersalny 15cm VG-10

    372.88  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 15 cm VG-10

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 125 g

  • Takeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Szefa 21cm VG-10

    501.13  Dodaj do koszyka

    Japoński Nóż kuchenny szefa kuchni Takeshi Saji IW 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Takeshi Saji IW Nóż Santoku 18cm VG-10

    463.82  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Nóż kuchenny Santoku 18cm VG-10

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 61 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2.5 mm
    Waga – ok. 220 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top