Noże Global
Global: japońska marka noży kuchennych o światowej renomie. Ostry, lekki, nowoczesny design. Wybór profesjonalistów i pasjonatów gotowania.
Wyświetlanie 21–32 z 32 wyników
Global SAI Nóż do warzyw 19cm
168.42 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny do warzyw 19 cm SAI-04
Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 19 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 275 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Chiński nóż do krojenia i siekania | Global G-49/B
219.95 € Dodaj do koszykaChiński nóż kuchenny do krojenia i siekania | Global G-49/B
Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada cienką, prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię. Chiński nóż kuchenny z cienką klingą, w przeciwieństwie do ciężkiego tasaka używanego na Zachodzie, nie służy do rąbania kości.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 8,2 cm
Grubość klingi – 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 400 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm
126.26 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 14cm SAI-M01
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 14 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 152 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 25cm
186.22 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 25 cm SAI-06
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 40 cm
Długość ostrza – 25 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 325 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 19cm
163.73 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 19 cm SAI-01
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 19 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 245 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Torba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global
58.33 € Dodaj do koszykaTorba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global G-666/09
Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Global, a także je przechowywać. Torba jest zapina się na rzepy i posiada dziewięć kieszeni różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem.
– 9 kieszeni na różnej wielkości noże
– Całość zapinana na rzepy
– Materiał zewnętrzny: najwyższej jakości nylonWysokiej klasy noże należą do najcenniejszych przedmiotów w życiu kucharza, wymagają więc odpowiedniego zabezpieczenia w transporcie i starannej pielęgnacji w przerwach od pracy. Akcesoria do przechowywania noży marki Global są niezwykle wytrzymałe i wykończone z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Doskonale się komponują z nowoczesną estetyką japońskich noży tej samej marki.
Dane techniczne:
Wymiary – 510 x 160 mm
Wymiary po rozłożeniu – 510 x 450 mmSzwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41
137.97 € Dodaj do koszykaSzwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 1,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
149.68 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18
Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm | Global GF-33
154.37 € Dodaj do koszykaProfesjonalny nóż kuchenny szefa kuchni 21cm | Global GF-33
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 2,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 270 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB
130.94 € Dodaj do koszykaZestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB
Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20cm) oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.
Dane techniczne Global G-2:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gDane techniczne ostrzałka Minosharp:
Białe koło – GRUBE ziarno
Różowe koło – ŚREDNIE ziarno
Długość – 20 cm
Długość rączki – 12 cm
Wysokość – 6,5 cm
Szerokość – 4 cmNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30
137.97 € Dodaj do koszykaSzwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 1,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż szefa kuchni 20cm | Global G-2
102.83 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.