Noże Global

Global: japońska marka noży kuchennych o światowej renomie. Ostry, lekki, nowoczesny design. Wybór profesjonalistów i pasjonatów gotowania.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

Produktow na stronie
  • Global - Akcesoria

    Global - Akcesoria2 Products

  • Global - Bloki, Listwy, Torby

    Global - Bloki, Listwy, Torby2 Products

  • Global - Ostrzałki

    Global - Ostrzałki2 Products

  • Global - Zestawy

    Global - Zestawy7 Products

  • Global Classic

    Global Classic37 Products

  • Global NI

    Global NI15 Products

  • Global SAI

    Global SAI10 Products

  • Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81

    112.04  Dodaj do koszyka

    Nóż do warzyw żłobiony 18cm | Global G-81

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g

  • Nóż do warzyw 14cm | Global G-102

    88.65  Dodaj do koszyka

    Nóż do warzyw 14cm | Global G-102

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,6 cm
    Długość ostrza – 14,0 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 153 g

  • Uniwersalny nóż do Sushi 14,5cm | Global GS-82

    76.02  Dodaj do koszyka

     

    Poręczny, wszechstronny nóż, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,4 cm
    Długość ostrza – 14,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Global NI Elastyczny nóż do filetowania 18 cm

    93.33  Dodaj do koszyka

    Global NI Elastyczny Nóż kuchenny do filetowania 18 cm GNM-012

    Specjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych. W serii Global NI zastosowano zmieniony kształt i rozmiar rękojeści, zapewnia to lepszy uchwyt i większą precyzję krojenia.

  • Global SAI Nóż do warzyw 19cm

    168.18  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny do warzyw 19 cm SAI-04

    Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 19 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 275 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

  • Szwedzki nóż do filetowania 21cm | Global G-41

    137.77  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania 21 cm | Global G-41

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    149.46  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 24 cm | Global G-18

    Praktyczny nóż ze zwężoną, elastyczną klingą, przeznaczony do filetowania ryb oraz innych kuchennych zadań, które wymagają precyzji i pełnej kontroli nad nożem. Można nim wycinać filety, zdejmować z ryb skórę, luzować drób, a także kroić duże porcje mięsa. Długa klinga pozwala uzyskać nawet bardzo duże filety i eliminuje problem straty produktu.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 166 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Szwedzki nóż do filetowania, elastyczny 21cm | Global G-30

    137.77  Dodaj do koszyka

    Szwedzki nóż kuchenny do filetowania, elastyczny 21 cm | Global G-30

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 1,1 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

Global: japońska marka noży kuchennych o światowej renomie. Ostry, lekki, nowoczesny design. Wybór profesjonalistów i pasjonatów gotowania.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

8 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top