Shizu Hamono szczyci się wytwarzaniem noży, które bezbłędnie łączą estetykę z niezwykłą funkcjonalnością, wybitny podmiot w dziedzinie tradycyjnej ręcznie wykonanej sztuki wytwarzania z wykorzystaniem uświęconej tradycją techniki i stosowania najwyższej jakości materiałów
Dane techniczne:
Rękojeść: D Shape Pakkawood
Stal: Damast VG10
Twardość / HRC: 60/62
Waga: 142 g
Długość ostrza: 183 mm
Długość całkowita: 323 mm
Grubość grzbietu u podstawy: 2,2 mm
Wysokość ostrza: 38,6 mm
Wyprodukowano w Japonii
Gyuto – nóż, który idealnie nadaje się do krojenia mięsa, drobiu, siekania warzyw i owoców, a także delikatnego filetowania ryb. Dzięki niemu unikniesz problemu odrapanych kawałków, które mogą zniszczyć Twoje kulinarne arcydzieła.
Shizu Hamono wyróżnia się japońską stalą najwyższej jakości oraz wygodnym uchwytem, który zapewnia komfort podczas pracy.
Gwarantujemy, że po doświadczeniu pracy z tym nożem, już nigdy nie będziesz chciał wrócić do innych narzędzi kuchennych.
Wybierz Gyuto i poczuj różnicę, jaką może zrobić doskonały nóż w Twojej kuchni.