Wyprodukowany przez Shizu Hamono Co. w Seki, Gifu, ten nóż do chleba został specjalnie stworzony do krojenia twardszych chlebów na zakwasie i miękkich bochenków francuskich. Dzięki zastosowaniu dwóch różnych ostrzy w idealnej pozycji do perfekcyjnego krojenia obu rodzajów chleba, nóż ten jest używany przez profesjonalnych szefów kuchni w Japonii.
Specyfikacje Techniczne
Ostrze : stal nierdzewna (DSR1k6)
Twardość: 58 HRC
Rękojeść: japońska zelkova (naturalne drewno)
Długość całkowita 370 mm
Długość ostrza 240 mm
Wyprodukowano w Seki City, Japonia
*Rękojeść jest ciemniejsza niż na zdjęciu
Doświadcz elegancji, funkcjonalności i niezawodności, jakie oferuje nóż Shizu Hamono spraw, aby przygotowywanie posiłków było sztuką przyjemności