Sakai Takayuki Aogami#2/Iron Kurouchi Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzewna stal Aogami#2 okuta żelazem
Rękojeść – drewno orzech
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 190 g