Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Szefa Kuchni 21 cm + Saya
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,77 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 140 g