Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

37.16 

Availability: Na stanie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 119 g

Waga

119

Producent

Satake

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Molibdenowo-Wanadowa

Twardosc

57 HRC

calkowita

29

ostrza

16

Szerokosc

5.1

Grubosc

2.6

Rekojesc

drewno

Shopping Cart
Satake Masamune Nóż Deba 16 cm
37.16 

Availability: Na stanie

Scroll to Top