Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm

231.66 

Availability: Na stanie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami 

Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

Dane techniczne:

Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 44,0 cm
Długość ostrza – 30,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 218 g

Waga

218

Producent

Tojiro

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Shirogami #2

Twardosc

60 HRC

calkowita

44

ostrza

30

Szerokosc

3.5

Grubosc

3.6

Zastosowanie

uniwersalny

Shopping Cart
Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm
231.66 

Availability: Na stanie

Scroll to Top