Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

46.61 

Availability: Na stanie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,6 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 109 g

Waga

109

Producent

Satake

Ostrzenia

szlif jednostronny praworęczny

Stal

Molibdenowo-Wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową

Twardosc

57 HRC

calkowita

33.6

ostrza

21

Szerokosc

3.1

Grubosc

1.9

Rekojesc

plastik

Zastosowanie

do filetowania

Shopping Cart
Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm
46.61 

Availability: Na stanie

Scroll to Top