Satake Tomoko Nóż Szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 g