Satake Magoroku Saku Nóż Sashimi 21 cm

34.90 

Brak w magazynie

  • Darmowa dostawa od 99 zł
  • Szybka wysyłka
  • Bezpieczne płatności
  • 14 dni na zwrot

Magoroku Saku Satake Nóż Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Dane techniczne:

Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronnny praworęczny
Waga – ok. 75 g

Noże Kuchenne

Sashimi / do precyzyjnego filetowania ryb i mięsa

Producent

Satake

Shopping Cart
Scroll to Top